Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

IVN Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie


IVN logo_beeldmerk_grootIVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Voor IVN gaat het om kennis, passie en doen: hoofd, hart en handen. Met natuur- en milieueducatie (NME) willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. Dat kunnen we dankzij de 19.000 leden van de vereniging, die zich via de 170 lokale IVN-afdelingen inzetten voor natuur- en milieueducatie verspreid over heel Nederland. Extra aandacht hebben we voor de relatie tussen kind en natuur, die versterkt wordt door natuur- en milieueducatie.

De vrijwilligers zijn het hart van IVN. Met hun activiteiten werken zij aan bewustwording over natuur, milieu en landschap en bereiken hiermee ongeveer twee miljoen Nederlanders per jaar. Dat gebeurt met natuurexcursies, cursussen, tentoonstellingen en opleidingen. De jongeren van IVN zijn actief in WoesteLand. Leuke lowbudget vakanties in de natuur, met natuurbeheeractiviteiten. (Kijk voor meer info op http://www.woesteland.nl/)

Vanuit de provincies en het landelijk kantoor in Amsterdam zijn ook beroepkrachten van IVN actief om op regionaal en provinciaal niveau te werken aan NME-arrangementen op het gebied van water, klimaat en energie, landschap en groen. Steun van donateurs en samenwerking met diverse partners zijn onmisbaar voor IVN.

Voor meer informatie over IVN: www.ivn.nl