Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

Adviseurs/ambassadeurs

Er is een netwerk van deskundigen om ons heen verzameld die vanuit allerlei invalshoeken en (wetenschappelijke) disciplines de Bijenstichting ondersteunt met hun kennis en zich inzet voor onze doelstellingen, naast alle andere vrijwilligers, want ook zij zetten zich op vrijwillige basis in.

Het netwerk bestaat uit:

Dr. Jeroen van der Sluijs: Universiteit - Copernicus Institute for Sustainable Development and Innovation - Division Science, Technology and Society (Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en Invited Professor: Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, Frankrijk;

Jeroen is geen bijendeskundige, maar is gespecialiseerd in risicomanagement, beleidsbeïnvloeding, voorzorgsbeginsels en risicobeoordeling. Bij complexe onderwerpen als bijensterfte staan diverse belanghebbenden vaak lijnrecht tegen over elkaar. Dan is het goed om vooral naar wetenschappelijke feiten en processen te kijken. Jeroen van der Sluijs kan daar een bijdrage aan leveren.

Dr. Henk Tennekes: Toxicoloog, directeur van Experimental Toxicology  Services Nederland (ETS) (Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) . Henk heeft zeer veel kennis over de toxicologische gevolgen van o.a. het gebruik van bestrijdingsmiddelen, hun invloed op verschillende organismen en hun verspreiding in het milieu (o.a. via oppervlaktewater).

Dr.  Arie Koster: Bijenhelpdesk: Arie heeft vele jaren onderzoek verricht m.b.t. wilde- en honingbijen. Hij heeft een boek geschreven en een cd-rom gemaakt over ecologisch groenbeheer dat gunstig is voor bijen. Zijn conclusie is o.a. dat naast het voldoende aanwezig zijn van drachtplanten, een juist groenbeheer belangrijk is. Daarnaast benadrukt hij het belang van nestelgelegenheid voor wilde bijen.

Dr. Klaas van der Poel: Klaas is als consultant werkzaam in de informatie- en managementstrategie en is Gerechtelijk Deskundige; maar daarnaast een ervaren imker en ‘dankzij’ de bijensterfte gespecialiseerd geraakt in de rol van bestrijdingsmiddelen. 

 

Lees ook:

Donateurs

Vrijwilligers
Partners
Sponsors