Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

Onze partners

Naast adviseurs en vrijwilligers heeft de Bijenstichting en de deelnemende organisaties van het Bijenlint zijn er diverse partners en organisaties waarmee intensief wordt samengewerkt en die ons ondersteunen en/of adviseren.

 

BeeSupport

beesupportlogo

BeeSupport staat voor duurzame verbetering van het leven van boeren in ontwikkelingslanden. BeeSupport steunt daarom kleinschalige milieuvriendelijke bijenteeltprojecten. 
BeeSupport bestaat sinds 2004 en ondersteunt  bijenteeltprojecten in Zimbabwe, Kenia en Uganda.

De initiatiefnemers van BeeSupport maken zich zorgen over de bijensterfte. Om deze reden steunen zij de Bijenstichting. BeeSupport staat bijna elke zaterdag met een stand op de Noordermarkt in Amsterdam. Zij bezoeken diverse bijenmarkten in Nederland, waar zij ook aandacht vragen voor de bijensterfte.

Cruijdt-Hoeck Wilde bloemenzaden

cruydt hoeck logo 2617U tekst

 

 

 

Cruydt-Hoeck Wilde bloemenzaden is kweker en leverancier van inheemse wilde plantenzaden en bloemenweideadviseur.
Met onze inheemse zaden, mengsels, advies en ondersteuning helpen wij gemeenten, organisaties, (groen)bedrijven en particulieren te werken aan meer biodiversiteit voor een natuurrijke en gezonde leefomgeving voor plant, mens en dier.

 

Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV)

knnv logo 100 wit

Deze vereniging is voor mensen met affiniteit en interesse voor de natuur.  Zij willen de natuur beleven, proberen te begrijpen en beschermen. Daarom zijn de leden van de KNNV vaak buiten in het veld te vinden. De KNNV is al meer dan 100 jaar de vereniging voor veldbiologie in Nederland. Binnen de vereniging is er de werkgroep insecten die de Bijenstichting met raad en daad ondersteunt.

 

Bionext

bionext

Is de Nederlandse ketenorganisatie voor duurzame biologische voeding en landbouw. Het logo van Bionext verbeeldt de groeikracht van biologisch en de invloed van eten: je kunt kiezen met je vork. Bionext heeft bijna 30.000 adoptanten en donateurs en draagt het CBF-Keurmerk.  Bionext is organisator van de Week van de Smaak en het ‘Lekker naar de Boer’-weekend, uitgever van diverse media, en bedenker van de acties Adopteer een Kip en Adopteer een Appelboom. In 2009 steunde deze organisatie de petitie Stop de Bijensterfte. Ook nu blijft de samenwerking. 

 

Pesticide Action Network Europe

PAN

Deze organisatie is een onderdeel van Pesticide Action Network International. Vanuit Brussel komt deze organisatie in actie tegen de misstanden rondom bestrijdingsmiddelen. Middels diverse publiekscampagnes willen ze de burgers bewust maken van de gevaren van bestrijdingsmiddelen voor mens en milieu. Daarnaast doen ze veel aan lobbywerk bij het Europees parlement. Tesamen met de Bijenstichting voert PAN Europe actie tegen de de toelating van de neonicotinoïde insecticiden in Nederland.

 

 

Lees ook:

Donateurs

Adviseurs

Vrijwilligers

Sponsors