Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

woensdag, 25 januari 2012 19:35

Louis Bolk Instituut

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

louis bolk

Het Louis Bolk Instituut verzorgt de inhoudelijke begeleiding van het samenwerkingsverband Bloeiend Bedrijf. De daarbij aangesloten ondernemers leggen bloemrijke akkerranden aan die nuttige insecten stimuleren, waaronder bijen maar ook natuurlijke vijanden van landbouwplagen. In 2011 bestond het samenwerkingsverband uit 300 agrarische ondernemers, in Het Jaar van de Bij 2012 zijn dat er al ruim 500. Doordat de akkerranden natuurlijke vijanden van landbouwplagen stimuleren hoeven er vaak minder insecticiden gebruikt te worden, iets waar bijen ook voordeel van hebben!

Bloeiend Bedrijf wordt gefinancierd door het ministerie van EL & I en het Europees Landbouwfonds. Het samenwerkingsverband wordt begeleid door Agrarische Natuurverenigingen, Veelzijdig Boerenland, Het Louis Bolk Instituut, ZLTO en vereniging de Natuurweide. Na 2011 worden er ook in 2012 weer honderden kilometers bloemrijke akkerranden aangelegd en worden er vele veldbijeenkomsten gehouden. Bezoek www.bloeiendbedrijf.nl om op de hoogte te blijven.

Bij het Louis Bolk Instituut werken we aan duurzaamheid, met de natuur als bron voor kennis over het leven. Wij kijken, denken en handelen vanuit samenhangen. Bij deze integrale aanpak, de "systeembenadering", benaderen wij onderzoeksvragen niet geïsoleerd, maar altijd vanuit de hele context. In de jaren '70 is het instituut begonnen met onderzoek aan biologische landbouwmethoden. Vandaag de dag werken de onderzoekers en adviseurs aan ontwikkeling van duurzame landbouwinnovaties in bredere zin.

Kenmerkend van het werk is dat toepasbare oplossingen en adviezen tot stand komen samen met de praktijk. Wij gaan er namelijk van uit dat boeren, dankzij hun ervaring uit het veld, veel kennis hebben die wij als onderzoekers en wetenschappers in ons werk kunnen gebruiken. Door kennisuitwisseling, kritische reflectie en wetenschappelijke analyse komen we tot beter inzicht. Daardoor helpen we knelpunten oplossen en dragen wij direct bij aan een duurzame wereld en een gezondere groei van

Website Louis Bolk Instituut

Lees 2822 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 januari 2012 19:24