Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

woensdag, 18 januari 2012 19:13

Milieudefensie Arnhem

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

MD-nieuwMilieudefensie Arnhem is een van de lokale afdelingen van de landelijke organisatie "Milieudefensie". Waar de landelijke organisatie draait op betaalde krachten worden de plaatselijke afdelingen gerund door enthousiaste vrijwilligers. De plaatselijke afdelingen werken in overleg met, en met toestemming van het hoofdkantoor in Amsterdam.

De Arnhemse afdeling is in de bewogen jaren 70 opgericht naar aanleiding van het rapport van de Club van Rome. Sinds die tijd hebben dus ongeveer twee generaties zich ingezet om op lokaal niveau een bijdrage te leveren aan het verantwoord omgaan met onze onmisbare aarde.

In de praktijk betekent dit voor de Arnhemse groep dat we tijdens standwerk voorlichting geven en inhaken bij handtekeningenacties van diverse organisaties die misstanden aan de kaak stellen of zich in zetten voor behoud en verbetering van het milieu. We zijn deelnemer aan acties en evenementen van andere 'groene' groepen en organiseren deze ook zelf.

Ons grootste succes van 2011 was de Arnhemse Nacht van de Nacht die resulteerde in de benoeming van een echte nachtburgemeester die dit jaar samen met ons en andere betrokkenen gaat zorgen voor concrete resultaten op het gebied van het terugdringen van overbodige verlichting en dus ook energieverspilling.

Dit jaar willen wij tijdens standwerk en bij onze grotere acties aandacht vragen voor het jaar van de bij. Onder andere door mensen te motiveren om ook hun eigen tuin bij-vriendelijk te maken.

Zie voor verdere informatie onze website www.arnhem.milieudefensie.nl

Lees 2770 keer Laatst aangepast op zondag, 04 mei 2014 21:00