Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

donderdag, 05 juli 2018 15:01

In naam der "koningin": honingbijen op een kunstzinnige wijze in het voetlicht.

WAARSCHUWING!
Dit boek heeft een bestuivende, Bijvriendelijke werking! Het gaat niet alleen over de honing-bij. Ook de wilde Bij zal volop voorbij vliegen.
Het lezen van A tot Z betekent definitief afscheid nemen van je status als ''Bijenleek''. Ben je al een volleerde Bijenkenner? Dan biedt dit ABC een uitkomst om je passie met anderen te delen. Zo blijft er meer tijd over om Bijvriendelijk bezig te zijn.
Let op! Alle gevolgen van de aanschaf van dit boek zijn voor eigen rekening en risico, maar zeker in het belang van de Bij!

naamderkoningin
Mr. Nicolette Berendsen studeerde rechten aan de Rijks Universiteit Utrecht en werkte jarenlang in de juridische wereld. In haar tijd stond er nog ''IN NAAM DER KONINGIN'' boven de vonnissen.
Ruim 10 jaar geleden koos ze voor het schrijvend kunstenaarschap. Ze bezocht de kunstacademie en noemde haar atelier ''Hoofdkantoor Bijzaken''. Deze naam kreeg een extra dimensie toen er op een mooie lentedag een ernstig verzwakte Bij haar atelier binnenvloog. De titel van haar 4e boek was snel gevonden. In het beeld komt geen levende Bij voor. Er is gewerkt met menselijk afval, oud papier, om de natuur zoveel mogelijk rust te gunnen.

Een recensie van haar boek:

Rik de Groot; GeĆÆllustreerde encyclopedie over de wereld van bijen. Bij elke letter van het alfabet zet de auteur een stuk tekst neer over een onderdeel van de wereld van bijen. Haar stijl van schrijven weet de feitelijke informatie kleur te geven met een poĆ«tische interpretatie en persoonlijke toevoegingen. Elke pagina tekst wordt ondersteund door een illustratie op A4-formaat, waarbij opvalt dat nergens in het boek daadwerkelijk een bij wordt weergegeven. Berendsen gebruikt een combinatie van oud collagemateriaal en schilderachtige illustraties om de tekst verbeelding te geven en legt hierbij vaak een verband tussen bij en mens. De inzet van een beperkt palet van geel en blauw over een basis van zwart-witfoto's geeft het boek een beeldtaal die uniek en meteen herkenbaar is. Berendsen zet met haar tekst en illustraties een eerlijk en sympathiek boek neer, waar de liefde voor het onderwerp van afstraalt.

Het boek is verkrijgbaar in onze webshop.

Lees 308 keer Laatst aangepast op donderdag, 05 juli 2018 15:06

Mini Agenda