Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

Fruitbomenproject Plök!

Kalender
Bijenlint Activiteiten
Datum
25.mrt.2017 - 26.mrt.2017
Auteur
Jaap Molenaar_webbeheer

Beschrijving

Op 26 maart aanstaande hout Plök! zichzelf ten doop. Plök! is een breed gedragen ‘groen’ initiatief in de gemeente Sittard-Geleen.

Plök! onthult daartoe rond 13:00 uur een tijdelijk informatiebord over de kersenboomgaard bij Hoddelslei (Munstergeleen) en het project. (Bij slecht weer wordt de festiviteit verschoven!)

De initiatiefnemers van Plök! – burgers, bedrijven en organisaties zoals IKL, Pomologisch Genootschap Limburg en Natuurlijk! Duurzaam in Sittard-Geleen – zijn al enkele maanden bezig om plannen te smeden en een koers uit te zetten voor het behoud van de fruitboomgaarden in de gemeente Sittard-Geleen.

Plök! wil de aandacht voor de fruitboomgaarden in Sittard-Geleen een nieuwe impuls geven. Met picknicks en culturele voordrachten wil men meer mensen naar de boomgaarden lokken. Inmiddels liggen er lijntjes naar muzikanten, kunstenaars en naar het Filmhuis van De Domijnen. De eerste films voor 2017 worden binnenkort gepland, evenals een muzikaal optreden in het kader van de week van de Amateurs van De Domijnen.

Op 25 en 26 maart gaan burgers en organisaties samen de kersenboomgaard opfrissen en de haag aanvullen met wilde bij-vriendelijke planten. Het informatiebord over de kersenboomgaard dat op zondagmiddag wordt onthuld is tijdelijk, omdat uiteindelijk de fruitboomgaarden een plek zullen krijgen in fiets- en wandelroutes waaraan nog een website gekoppeld wordt. Op de website staan onder meer een activiteitenagenda, een planningtool waarmee men zelf een picknick kan regelen, diverse kookrecepten en oude Limburgse fruitrecepten.

Meer informatie

Voor meer informatie over Plök! en de aftrap van het project kunt u contact opnemen met Mart Hermkens, projectleider Plök! via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 40878318.

Commentaren

Agenda

Geen activiteiten gevonden

Mini Agenda

loader