Bijenhotels bouwen

Bouw of koop een bijenhotel of nestkastje ..lees verder...

Drachtplanten/tuintips

Bijen hebben stuifmeel en nectar nodig als ..lees verder...

Geen bestrijdingsmiddelen gebruiken

In dit artikelen vragen we nu eens om iets ..lees verder...

Overzicht/startpagina acties

Bijenlint beoogt een platform te zijn voor ..lees verder...

Urban beekeeping

Bezige bijtjes in de stad Een trend die a ..lees verder...

Duurzaam bijenhouden

Honingbijen worden verzorgd door imkers. N ..lees verder...

Hommeltelling 2013

Het gaat niet goed met de hommels. Er is s ..lees verder...

Hommel fotopagina

Op deze pagina een overzicht van hommel fo ..lees verder...

zaterdag, 29 december 2012 10:01

Bijenlint gesteund door Klaas Jan Huntelaar Foundation

klhfBijen krijgen steun van de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Aan de hand van het aantal stemmen van bezoekers op de website is uiteindelijk 'het jaar van de Bij' tot winnaar van het jaarproject uitgeroepen en kan rekenen op een bijdrage van 20.000 euro. Het Jaar van de Bij is uitgevoerd door een coalitie van vijf partijen: KNNV, Bijenstichting, EIS, IVN en Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Met deze bijdrage kan een deel van het belangrijke werk voor de Bij worden voortgezet. De Klaas Jan Huntelaar Foundation heeft het project gekozen vanwege de belangrijke rol die de bij inneemt in vorming van de basis voor leven. Want onze voedselvoorziening is voor een aanzienlijk deel afhankelijk van het bestuivende werk van bijen.

De Klaas Jan Huntelaar Foundation richt zich op het amateurvoetbal in Nederland. Clubs kunnen een eigen 'doel' indienen ter verbetering van hun club en de omgeving. Dit kan van alles zijn op gebied van duurzaamheid, samenwerking of gezondheid, Ofwel de thema's; Aarde, Team en Lichaam & Geest. Enkele voorbeelden van projecten zijn; duurzame verlichting, gebruik van zonne-energie, pupillendoelen, een invalidenlift. Elk kwartaal wint het project met de meeste stemmen.

Naast de kwartaal projecten, die door amateurclubs zelf kunnen worden ingediend, kiest de Foundation per thema een jaarproject. Het Jaar van de Bij is geselecteerd voor het project met het thema 'Aarde'. De andere kandidaten waren De Brijder Verslavingszorg, voor het thema 'Team' en WhoZnext, voor het thema Lichaam & Geest; een project dat er voor zorgt dat jongeren meer invloed krijgen op sportgebied.

Iedere voetbalclub krijgt een leaflet met informatie over bijen. Belangrijk is dat kinderen en anderen weten dat bijen belangrijk zijn, niet eng, niet kunnen steken en wat je kunt doen om bijen te helpen. Voetbalclubs die bijen willen helpen kunnen een gratis bijenpakket aanvragen. Dit pakket bestaat uit een bijenhotel, waarin wilde bijen graag nestelen, zakjes zaad van de juiste bloemen waar bijen op af komen en bijen-zoekkaart. Verder wordt het geld besteed aan de ontwikkeling van de website www.bijenlint.nl, het verspreiden van kennis over bijen en publieksacties als de Landelijke Open Imkerij dagen.

Lees 1057 keer Laatst aangepast op zaterdag, 29 december 2012 10:06

Mini Agenda

loader